image

LMS HrAssist – автоматизована система навчання співробітників

26 Липня 2024

user-iconАвтор: 

Підвищення кваліфікації персоналу шляхом його навчання – важлива складова успішної роботи будь-якої бізнес-структури. Розглянемо варіант використання української інноваційної навчальної  онлайн-платформи HrAssist. Створюючи систему, розробники продумали можливість максимального використання сучасних методів та можливостей корпоративного навчання.

Чому варто використовувати

Сучасні системи онлайн-навчанняНеобхідність створення системи онлайн-навчання для співробітників базується на дослідженнях, які проводить PwC, а вони показують:

  • 74% керівників не впевнені, що підлеглі мають достатні навички для досягнення стратегічних цілей фірми;
  • 38% керівників активно займаються питанням підвищення кваліфікації та рівня знань співробітників, бо впевнені, що почнуть одержувати позитивні зміни від цих вкладень на протязі першого року.
  • 41% керівників відзначили позитивний результат від проведення тренінгів, впровадження корпоративної культури та підняття інтересу співробітників до життя компанії.

Можливості LMS HrAssist

  1. Швидкий запуск. Всі інструменти налаштовані для роботи, щоб почати навчання персоналу не потрібно додаткове програмування чи налаштування функцій.
  2. Контроль знань. Перед тим, як перейти до наступного, учень має успішно пройти тестування по темі попереднього уроку, також автоматично перевіряється загальний рівень знань персоналу та виявляються пробіли в них.
  3. Автоматизація адаптації. Є можливість розробки курсу адаптації для різних посад, створені уроки працівники проходять послідовно, перевірити засвоєння матеріалу можна тестуванням з одержанням оцінки та контролем за засвоєння матеріалу.
  4. Підвищення продуктивності. Практика показує, що систематичне навчання може підвищити продуктивність праці співробітників на 20-25 відсотків. Одержання нових знань також підвищує мотивацію співробітників та їх здатність більш ефективно вирішувати виникаючі проблеми. Затрати на навчання при цьому зменшуються, а саме навчання може проводитися в зручний для працівника час, з використанням різних гаджетів, в тому числі – мобільного телефону.
  5. Створення кадрового резерву. Тестування працівників на етапі підбору допоможе виявити осіб з високим потенціалом. Розробка навчального курсу та проходження його відібраними співробітниками під контролем системи дасть змогу керівнику одержати результати в вигляді звітів, їх вивчення спростить процес прийняття правильних кадрових рішеннь.
  6. База знань. Створення корпоративної бази знань дозволить сконцентрувати весь навчальний матеріал, інструкції, регламенти, положення в одному місці. Відпаде необхідність збирати дані по теках чи месенджерах, при звільненні працівника вся корисна робоча інформація повністю збережеться.

Ефективність мікронавчання

Мікронавчання – це сучасний метод навчання адаптований до динамічного робочого середовища.

LMS HrAssist, створення уроківВеликі навчальні курси потребують багато зусиль працівника та займають багато часу, необхідного для засвоєння матеріалу, що може виявитися досить складним в сучасному бізнес-середовищі.

Крім того, довготривалі сесії не сприяють підвищенню уваги та мотивації слухачів, зосередитися на великих обсягах інформації на протязі тривалого часу не так легко. Як наслідок – зниження ефективності навчання та недостатнє засвоєння учбового матеріалу.

Тому LMS HrAssist пропонує зручні інструменти, які допоможуть розбивати навчальний курс на мікро-уроки, які легко пройти у вільний від роботи час. Вони триватимуть 10-15 хвилин, але дозволять швидко засвоїти ключові знання.

Пропонуємо подивитись відео про переваги мікронавчання:

Конструктор тестів

Це досить зручний інструмент для оцінки набутих знань та важливий елемент у створенні цілеспрямованої ефективної стратегії навчання. Він надає можливість гнучкого управління процесом оцінювання знань та забезпечує об’єктивну оцінку результатів.

Використання конструктора тестів дозволяє дозволяє створювати тести різного рівня складності, функція унікальності дозволяє зробити його індивідуальним для кожного співробітника.

Новий спосіб навчатись у телефоні за допомогою бота Телеграм. Можна робити курси, марафони, навчати співробітників на автоматі та приймати домашні завдання. Перегляньте приклади готових ботів в освіті.

Питання для таких тестів підбираються рандомно та перемішуються в різних варіантах, що виключає можливість ділитися відповідями, чи “списувати” результати. Звісно, такий варіант тестування зробить оцінки більш надійними.

Тести можуть прикріплятися до кожного уроку, також може підключатися функція контролю знань.

Система автоматично контролюватиме результати оцінювання і не дозволить перехід до наступного уроку, доки не буде досягнуто необхідного результату по попередньому.

Зручні звіти

Інформативні та зручні формати звітів спрощують оцінку ефективності навчальних програм, продуктивності навчання. Звіти надаються керівникам підрозділів.

Для зручності звіти генеруються в форматі PDF.

Розглянемо більш детально, що представляють собою прості звіти на платформі HrAssist:

  • документи в форматі PDF, які зручно персилати файлами керівнику, вивчати, роздруковувати;
  • зведені таблиці, які включають фінальні результати проведених тестувань працівників, якщо відповіді були неправильними, вони підсвічуються червоним маркером та надаються правильні відповіді, що дозволяє проаналізувати недоліки в знаннях та продумати варіант додаткового навчання.

Зведений звіт в Excell

Зведений звіт – це можливість вивантаження в Excell результатів тестувань, відбір проводиться з допомогою спеціальних фільтрів.

Є можливість фільтрування по посаді чи підрозділу, за певний період чи по назві тесту, це дозволяє одержувати необхідну інформацію у зручному вигляді.

Таке сортування корисне при:

  • проведенні атестацій;
  • присвоєнні грейдів чи категорій;
  • виявленні кращих співробітників на протязі тривалого періоду;
  • створенні мотиваційних програм направлених на навчання співробітників.

Звведений звіт являється хорошим інструментом, з допомогою якого керівники та HR-спеціалісти компаній можуть одержувати цілісну картину про ефективність використання навчальних програм.

Це глибокий аналіз результатів навчального процесу, який показує динаміку поглиблення знань працівників певних груп чи відділів.

Переваги автоматизації навчання

LMS HrAssist -це можливість автоматизації:

  • контролю знань, самою системою контролюється вивчення працівниками навчального матеріалу та успішність складення тестів по темі попереднього уроку перед переходом до наступного;
  • адаптації нових співробітників, керівнику треба лише додати новачка до навчальної платформи, курс адаптації він буде проходити самостійно, систематично одержуючи нові уроки;
  • навчання працівників кадрового резерву, для цього керівництву компанії потрібно один раз розробити траекторію навчання по посадах, далі необхідний матеріал буде поступати співробітникам автоматично, за допомогою тестування система буде контролювати якість засвоєних знань.

Навчання в зручний час

Електронне навчання зручне для персоналу тим, що доступ до нього є на протязі доби, незалежно від місця перебування та робочого графіку.

Адаптована мобільна версія дозволяє навчатися з телефону чи планшету, телевізора, комп’ютера.

Навчатися можна вдома, по дорозі на роботу, під час перерви на роботі.

У співробітників є можливість планувати свій навчальний процес, обираючи зручний час для проходження уроків та тестів. Зазвичай, це позитивно впливає на мотивацію, залученість та сприяє ефективному освоєнню програм.

Навчання по підрозділам та посадам

На розсуд керівництва, курси можна запропонувати працівникам певних підрозділів або ж всім співробітникам одночасно.

Займатися формуванням окремих команд, додавати в них працівників чи видаляти тих, хто звільнився, не потрібно. Автоматизована система зробить це самостійно, скориставшись функціями розподілу та управлінням доступу до курсів. Це максимально спрощує процес адміністрування та надає кожному з працівників доступ до необхідних для нього матеріалів.

Відповідно, економиться час співробітників HR-відділу, а навчальний процес адаптується до потреб співробітників, що займають певні посади, чи працюють в певних підрозділах.

Цінова політика

В залежності від потреб компанії в наявності певних функцій, можна придбати один з трьох запрпонованих пакетів, або ж скористатися пакетом ENTERPRISE, що пропонує індивідуальне вирішення більш складних проблем.

Помітимо, що варівнтів оплати є два, щорічний варіант оплати дає можливість економії коштів.

Одержати доступ до демо-версії з повним функціоналом можна безкоштовно.

Технічна підтримка

Платформа:

  • надає технічну підтримку в вирішенні технічних питань;
  • пропонує консультації з питань побудови навчального процесу;
  • допомагає з розробкою нових функцій, якщо є така потреба;
  • дає рекомендації по максимально ефективному використанню можливостей платформи.

Висновки

Платформа HrAssist дає змогу автоматизувати процес навчання персоналу, підходить для невеликих фірм та великих компаній. Підвищити ефективність адаптації нових кадрів та підвищити кваліфікацію досвідчених працівників допомагає використання сучасних методів навчання.

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Дізнайтеся про оновлення Lesson Delivery першими
Підпишіться за допомогою електронної пошти
Натискаючи на кнопку, ви погоджуєтеся з умовами обробки особистих даних.

Слідкуйте за оновленнями в соціальних мережах або отримуйте їх від нашого телеграм-бота

Автор статті:
Ольга Омельченко

Автор та копірайтер з великим досвідом роботи онлайн!

Підписатися
Сповістити про
guest

0 комментариев
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x